Αφού δεν έπιασαν οι εύλογες ρατσιστικές αντιδράσεις, ανέλαβαν οι μπαχαλάκηδες...

Εκεί που καπνίζανε τα τζάκια της πόλης μας λόγω του παγετού, ξαφνικά καπνίστηκε η πόλη ολάκερη από τα δακρυγόνα...

Και να πεις ότι δεν το περίμενα; Από την ώρα που έμαθα για τους εισαγόμενους διαδηλωτές ήμουν σχεδόν σίγουρη για αυτές τις εξελίξεις:

http://892fm.blogspot.com/2011/01/6_29.html


http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/6028.html

Σοβαρά επεισόδια κατα την πορεία

συμπαράστασης μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 16:42
Συντάχθηκε απο τον/την Σοκόλης Νικόλαος
Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 16:07

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δέκα συλλήψεις

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην Ηγουμενίτσα. Από το πρωί,δεκάδες αντιεξουσιατές και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στην πόλη για να πραγματοποιήσουν πορεία συμπαράστασης στους μετανάστες. Αμέσως μετά την επιστροφή των διαδηλωτών από το νέο Λιμάνι,προς τα κτίρια του

ΤΕΙ Ηπείρου,ομάδα 300 περίπου αντιεξουσιαστών συγκρούστηκε με διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Δαγκλή.Η αστυνομία έριξε δεκάδες δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης. Αυτή την ώρα τα επεισόδια συνεχίζονται στα γύρω στενά, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δέκα συλλήψεις

6 τραυματίες από τα επεισόδια στην Ηγουμενίτσα

Στον χώρο του ΤΕΙ Ηπείρου,στην Ηγουμενίτσα,έχουν συγκεντρωθεί οι περισσότεροι αντιεξουσιαστές που πριν από λίγη ώρα συγκρούστηκαν με την αστυνομία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο ΤΕΙ έχουν σπεύσει και φοιτητές του ιδρύματος, μέλη πολιτικών παρατάξεων, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για το εάν οι νεαροί αντιεξουσιαστές θα προβούν σε κατάληψη του ιδρύματος.

Μεταξύ των διαδηλωτών υπάρχουν και 6 τραυματίες,οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.Όλοι τους είναι ελαφρά τραυματισμένοι και δεν υπάρχει λόγος για κανέναν τους,να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Όταν πριν δέκα μέρες σχεδόν μας προκάλεσε μια δημοσιογράφος εξ Αθηνών με τη φράση της για "εύλογες"!!!!!!! ρατσιστικές αντιδράσεις ήξερα πως δε θα της περάσει. Πως ο λαός της πόλης μας ουδεμία σχέση έχει με το ρατσισμό. Κι αν υπάρχουν κάποιοι που πάσχουν από τέτοια σύνδρομα είναι μονάδες και δεν τολμούν να έρθουν σε αντιπαράθεση με το κοινό αίσθημα για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους μετανάστες.

Και ξαφνικά κάποιοι αποφάσισαν εκδρομή στην Ηγουμενίτσα. Να διαδηλώσουν λέει από άλλα μέρη της Ελλάδας υπέρ των μεταναστών! Λες και εδώ δεν είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε μόνοι μας αυτά τα δύστυχα πλάσματα. Λες κι εδώ έχουμε ανάγκη να μας υποδείξουν άλλοι το τι θα κάνουμε.

Ήρθαν. Δυστυχώς ήρθαν. Και έκαναν την πόλη μπάχαλο. Και αγρίεψαν τον κόσμο.

Αυτό που δεν πέτυχαν οι "εύλογες" ρατσιστικές αντιδράσεις της κυρίας, φοβάμαι ότι θα το πετύχουν τώρα οι μπαχαλάκηδες... Που ποιος ξέρει τι άλλο έχουν στο νου τους... Σίγουρα όχι τη βοήθεια προς τους μετανάστες. Γιατί οι μετανάστες είναι στην τελείως άλλη άκρη της πόλης μας από εκείνη που βρίσκονται τα ΤΕΙ.

Κι αυτό το περί κατάληψης που διάβασα στην είδηση μου θυμίζει αντιγραφή και μάλιστα κακή των γεγονότων στη Νομική της Αθήνας. Μόνο που εδώ δεν είναι Αθήνα. Και επιπλέον δεν είναι πανεπιστήμιο αλλά ένα ΤΕΙ που παραπαίει ανάμεσα στο να μείνει ανοιχτό ή να το κλείσουν.

Και το οποιοδήποτε μπάχαλο μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να προκαλέσει και όχι τη λύση των όποιων προβλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση η βία φέρνει βία. Είτε ξεκινάει από την αστυνομία είτε από τους διαδηλωτές. Γι' αυτό και προσωπικά την καταδικάζω απερίφραστα. Δεν είναι λύση η πρόκληση έντασης. Και προσφέρει κάκιστη υπηρεσία προς τους μετανάστες της Ηγουμενίτσας όποιος την προκαλεί.

Όταν μάλιστα τόσο σε τοπικό επίπεδο:

http://e-igoumenitsa.gr/news/thesprotia/6005-sos-----.html#comment-265

όσο και από την Αθήνα υπάρχει η πρόθεση να ληφθούν σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών. Γι' αυτό και το ποιος βρίσκεται πίσω από τέτοιες ενέργειες, αν δηλαδή κινούνται από κάποιους έστω ελαφρόμυαλους που είναι υπέρ των μεταναστών ή άλλων που παριστάνουν ότι είναι υπέρ τους αλλά κινούνται από τελείως αντίθετες σκοπιμότητες, θέλει πολύ ψάξιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΤΑΞΙΕΣ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΕΔΩ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ


Φθινόπωρο 2009: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Άνοιξη 2010: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ!

Φθινόπωρο 2010: ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!

Χειμώνας: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!