Ανέβαλαν οι Αλβανοί την απογραφή πληθυσμού. Γιατί;

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω από το σάιτ της Δερόπολης:



http://www.deropoli.com/?p=5002

Παράταση προθεσμίας για την απογραφή

Αλβανικές εφημερίδες στην ηλεκτρονική τους σελίδα αναφερόμενες σε τηλεγράφημα του επίσημου Αλβανικού Κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι η προγραμματισθείσα για τον Απρίλιο διαδικασία Γενικής Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών, αναβάλλεται για τον Νοέμβριο.

Ο αρμόδιος Υπουργός Τεχνολογίας, Νεωτερισμών και Επικοινωνιών, ο οποίος και προεδρεύει της Εθνικής Επιτροπής Απογραφής, κ. Γκεντς Πόλο ως λόγο της παράτασης αυτής αναφέρει τη διεξαγωγή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι στις 8 Μαΐου. Είναι αδύνατο, αναφέρει, οι δήμαρχοι και έπαρχοι που έχουν καίριο ρόλο στη διαδικασία απογραφής να μπορέσουν να ανταποκριθούν ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να ασχολούνται με την επανεκλογή τους εν πολλοίς.

Ωστόσο όμως να αναφερθεί ότι την αναβολή της απογραφής ζητούσαν ακραίες μουσουλμανικές ενώσεις στην Αλβανία, συλλόγοι εθνικιστικών τάσεων, το ακραίο Κόμμα των Τσάμηδων ενώ υπήρξε και ανάμειξη στην υπόθεση της επισήμου πολιτείας δια του Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών.

Όλοι αυτοι σε συγχωρδία ζητούσαν την αναβολή της διαδικασίας και την αναθεώρηση του ερωτηματολογίου ούτως ώστε να μην υπάρχει ερώτημα για την εθνική καταγωγή, πράγμα το οποίο επιθυμεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και αποτελει όρο που οι Αλβανικές κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί στις διαδικασίες ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης.

Έχει σημασία επίσης να αναφερθεί ότι ενδεχομένως η αναβολή να μην έχει τόσο σχέση με τις τοπικές εκλογές (εξάλλου η κυβέρνηση γνώριζε όταν όριζε την 3η Απριλίου ως έναρξη της απογραφής και ότι θα γίνονταν και τοπικές εκλογές το Μαϊο) όσο με τις ανοιχτές πιέσεις των εθνικιστών και με τη συνηγορία των ΜΜΕ, κυρίως όμως έχει σχέση με τη θέση που εκδήλωσαν οι δύο Τσάμηδες βουλευτές Ιντρίζι και Ταχίρι.

Την εβδομάδα που πέρασε ο Ιντρίζι δήλωσε επανηλλειμένως ότι ο μόνος όρος για να συνεχίσει να παρέχει κοινοβουλευτική υποστήριξη στην Κυβέρνηση είναι να αναβάλλει την απογραφή και να μην συμπεριλάβει σ’ αυτή ερώτημα για την Εθνικότητα, τη μητρική γλώσσα και το θρήσκευμα.

Καλά ενημερωμένες πηγές ερμηνεύουν ότι ενδεχομένως εξιλαστήριο θύμα στην ιστορία αυτή για άλλη μια φορά φαίνεται να γίνεται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, η ουσία όμως των πιέσεων σχετίζεται με ακραίους ισλαμικούς κύκλους. Μια νέα καταγραφή της θρησκευτικής διαστρωμάτωσης της Αλβανικής κοινωνίας μπορεί να φέρει οποιοδήποτε αποτέλεσμα, σίγουρα όμως θα έχει καταρριφθεί αυτό το δήθεν 72% που οι στατιστικές του Ζώγκου (1935) αποδίδουν στους Μουσουλμάνους και που τόσο πολύ το διαλαλούν οι οργανώσεις που προαναφέραμε.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί άλλη μια φορά είναι το γεγονός ότι λόγω των πολύ εύθραυστων εσωτερικών ισσοροπιών για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της καθήλωσης, αυτές που δεν ανέχονται την ουσιαστική απαλλαγή της αλβανικής κοινωνίας απ’ το παρελθόν σημείωσαν άλλη μια επιτυχία. Είναι ενδεικτικό έστω και τούτο ότι επίσης πλασματικό είναι και ένα άλλο στατιστικό στοιχείο για την αλβανική κοινή γνώμη, εκείνο της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ που λέει ότι πάνω από 90% των αλβανών πολιτών θέλουν την ενσωμάτωση. Τη θέλουν απ’ότι φαίνεται μόνο για οικονομικά οφέλη και αρνούμενοι να καταπιαστούν και με τις υποχρεώσεις!


Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ένα περίπου μήνα πριν ξέσπασε και η ιστορία με τις δηλώσεις του Έλληνα προξένου στην Αλβανία, κ. Θ. Οικονόμου, σχετικά με την αναγγελθείσα απογραφή. Ο πρόξενος τόλμησε να καλέσει τους Βορειοηπειρώτες να μη φοβηθούν και να δηλώσουν την εθνικότητά τους. Μετά από αυτό ασκήθηκαν εκ μέρους της Αλβανίας πιέσεις για την απομάκρυνσή του και η Ελληνική Κυβέρνηση αναγκάστηκε να ικανοποιήσει το αίτημα...

Παρατηρήθηκαν μάλιστα και έκτροπα έξω από την Πρεσβεία μας με κάψιμο ελληνικών σημαιών και ανάρτηση πανό με υβριστικότατες φράσεις κατά της Ελλάδας.

Πριν λίγες μέρες είχαμε και αποστολή δημοσιογραφική στο Μαργαρίτι εκ μέρους αλβανικού τηλεοπτικού καναλιού που θέλησε να ξεθάψει θέμα Τσαμουριάς. Τους αρέσει να ξεχνάνε την ιστορική αλήθεια για τα εγκλήματα των Τσάμηδων κατά του λαού της Θεσπρωτίας. Αμέτρητους φόνους (ανάμεσά τους και ο προπάππους μου), πυρπολήσεις ολόκληρων χωριών, βιασμοί γυναικών. Κι έχουν και μούτρα να μιλάνε για Τσαμουριά.

Απορώ με την Αλβανία. Τι πιστεύουν πως θα πετύχουν αναπαράγοντα τα γνωστά ψέματα περί Τσάμηδων και Τσαμουριάς; Και τι αρνούμενοι να δουν την αλήθεια για τους Βορειοηπειρώτες; Φοβούνται άραγε κάτι και το κάνουν από φόβο ή από ανόητο τσαμπουκά;

Σε κάθε περίπτωση να λάβουν υπόψη το:

Κρατεί η Ελλάδα κλώνο ελιάς μα ξέρει

να σπέρνει κεραυνούς με τ' άλλο χέρι.

Η δική μας πατρίδα αγαπά την ειρήνη. Το αποδεικνύει η ιστορία της. Σέβεται τα δικαιώματα των άλλων χωρών μα και δεν ανέχεται να της παραβιάζουν τα δικά της δικαιώματα.

Ας σταματήσουν λοιπόν να ξύνουν τα νύχια τους για καβγά. Κι ας σκεφτούν τους χιλιάδες Αλβανούς που τρώνε σήμερα ψωμί στην Ελλάδα. Και τα χιλιάδες Αλβανόπουλα που σπουδάζουν σε ελληνικά σχολεία. Έξυπνος λαός είναι. Ας τα μετρήσουν λοιπόν όλα αυτά και ας σταματήσουν να σέρνονται από τη μύτη από μια χούφτα ανόητων που προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορική αλήθεια για το πώς οι παππούδες και οι πατεράδες τους εγκατέλειψαν την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΤΑΞΙΕΣ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΕΔΩ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ


Φθινόπωρο 2009: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Άνοιξη 2010: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ!

Φθινόπωρο 2010: ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!

Χειμώνας: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!