Θα αναγκαστούν να αφήσουν τα σπίτια τους εξαιτίας των μεταναστών

"Θα αναγκαστούμε να αφήσουμε

τα σπίτια μας"!!!

Τι τονίζεται στο ψήφισμα εναντίον των μεταναστών, που εξέδωσε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων Γκραικοχωρίου και Λαδοχωρίου της Ηγουμενίτσας. Ολόκληρο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ασχολίαστο...

"Εμείς οι κάτοικοι του Γραικοχωρίου και του Λαδοχωρίου βρεθήκαμε σε συγκέντρωση μετά από πρωτοβουλία των δύο Προέδρων του Τοπικών μας Συμβουλίων για να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε και στη συνέχεια αφού καταγράψουμε τις απόψεις όλων όσων συμμετείχαν να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα για την επίλυση του προβλήματος της συνεχώς αυξανόμενης παρουσίας εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών στην περιοχή μας.

Από τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις που έγιναν αποδείχθηκε ότι μέρα με την ημέρα και κάθε ώρα που περνάει η οποιαδήποτε λύση βρεθεί, θα βρεθεί μόνο μετά από τις συντονισμένες παρεμβάσεις και δράσεις μας. Μετά την συγκέντρωση, παρότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη γίναμε δέκτες πάρα πολλών αιτημάτων από συμπολίτες που δεν είχαν ενημερωθεί και θέλουν να ενώσουν και αυτοί την φωνή τους μαζί μας διότι και αυτοί συμφωνούν με τα συμπεράσματα που βγήκαν στην συγκέντρωση , που είναι:

1. Δεν παραχωρούμε σε ΚΑΝΕΝΑ το δικαίωμα να μονοπωλεί το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους. Εμείς είμαστε αυτοί που από την πρώτη στιγμή τους βοηθήσαμε όσο κανείς άλλος.

2.Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι σε οριακό σημείο. Βρισκόμαστε στην αρχή (ήδη είχαμε τα πρώτα έντονα σημάδια) μιας ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ακολουθίας γεγονότων που εκτυλίσσονται με τη μορφή χιονοστιβάδας και θα παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Η ανομία, η ατιμωρησία, η απουσία της Πολιτείας λειτουργούν θετικά στην επιτάχυνση των επερχόμενων δραματικών γεγονότων.

3. Οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τα γεγονότα που εκτυλίσσονται καθημερινά στις Ισλαμικές χώρες με αφορμή τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ αν δεν ληφθούν μέτρα .

4. Η λύση στο πρόβλημα ή θα γίνει ΤΩΡΑ ή δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ. Αν οι λαθρομετανάστες δεν απομακρυνθούν αυτή τη χρονική στιγμή τότε πολύ σύντομα θα αναγκαστούμε εμείς να αφήσουμε τα σπίτια μας".

_______________________________

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: http://katoci.blogspot.com/2011/02/blog-post_5643.html

Εμείς ως ιστολόγιο και ως κάτοικοι Ηγουμενίτσας δε θα αποφύγουμε τα σχόλια για το πραγματικά σοβαρότατο πρόβλημα των μεταναστών που ταλανίζει την περιοχή μας.

Σχόλιο πρώτο: Μπορεί η συγκέντρωση αυτή να έγινε στο Λαδοχώρι και να συμμετείχαν και οι κάτοικοι του Γραικοχωρίου αλλά το πρόβλημα πλέον (ειδικά από τα Χριστούγεννα και μετά) αφορά όλη την πόλη της Ηγουμενίτσας. Οι παράτυποι μετανάστες (για λόγους ιδεολογικών αρχών αποφεύγουμε τον όρο "λαθρομετανάστες" και υιοθετούμε τον όρο της Διεθνούς Αμνηστίας) έχουν γίνει τόσοι πολλοί που αναγκάζονται για ανέρευση τροφής να φτάνουν σε κάθε σημείο της πόλης. Ακόμη και στο αντίθετο άκρο της πόλης και ως και στις συνοικίες που βρίσκονται σε λοφάκια (πχ Μπεζέικα).

Σχόλιο δεύτερο: Η φράση των κατοίκων του Λαδοχωρίου και του Γραικοχωρίου: "Δεν παραχωρούμε σε κανένα το δικαίωμα να μονοπωλεί το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον" είναι προφανές ότι προέκυψε ως αντίδραση στους διαφόρους που παριστάνουν τους μόνους υποστηρικτές των μεταναστών και διοργανώνουν πορείες και συγκεντρώσεις με προκλητικά μηνύματα κατά των ίδιων των κατοίκων. Το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δε θα βοηθήσουν τους μετανάστες αλλά και θα προκαλέσουν αντιδράσεις και ιδού η απόδειξη.

Πράγματι οι κάτοικοι των δύο αυτών περιοχών έχουν προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια κατ' επανάληψη στους μετανάστες. Και συνεχίζουν να προσφέρουν. Όμως από ένα σημείο και μετά (και μιλώ εκ πείρας) σε πιάνει απογοήτευση. Πόση βοήθεια να προσφέρεις; Και σε τόσους πολλούς ανθρώπους; Μια τρύπα στο νερό κάνεις. Κι επιπλέον η κατάσταση αυτή όχι μόνο δε φαίνεται να τελειώνει αλλά διαρκώς διογκώνεται.

Σχετικό με το προηγούμενο άρθρο για τη συγκέντρωση είναι και το ακόλουθο:

http://katoci.blogspot.com/2011/02/blog-post_7551.html

Επίθεση στον αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας

για τους μετανάστες

Φραστική επίθεση δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Τζάννης από τους κατοίκους του Γκραικοχωρίου και του Λαδοχωρίου, όταν, στη λαϊκή συνέλευσή τους, πρότεινε να γίνει προσωρινός καταυλισμός για τους μετανάστες στη θέση "Γωνιά".

Πολλοί κάτοικοι σηκώθηκαν όρθιοι και του ζήτησαν να ανακαλέσει. Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι είναι ένα ενδεχόμενο, που εξετάζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, αλλά δεν πρόκειται για οριστική απόφαση.

Οι κάτοικοι διεμήνυσαν στον αντιδήμαρχο ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουν την δημιουργία καταυλισμού (είτε προσωρινού είτε μόνιμου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τζάννης είναι αρμόδιος αντιδήμαρχος για τους μετανάστες,γι' αυτό έχει βαρύτητα η γνώμη του ότι το κράτος πρέπει να παρέμβει και να δώσει λύση στο ανεξέλεγκτο, πλέον, πρόβλημα της Ηγουμενίτσας.

Πάντως ο αντιδήμαρχος αντιμετώπισε ψύχραιμα την κατάσταση και προσπάθησε να δώσει όσες περισσότερες εξηγήσεις μπορούσε επί του θέματος.


Κατ' αρχάς τα συγχαρητήριά μας στον κ. Τζάνη για την πρότασή του. Δείχνει πως ο Δήμος αυτή τη φορά θέλει να βρεθεί λύση. Είναι όμως λύση ο καταυλισμός; Δεν ξέρω...

Βεβαίως με την έννοια της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας φυσικά και είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια. Αλλά οι μετανάστες δεν έφτασαν ως εδώ για να "μαντρωθούν" σε κάποιο καταυλισμό. Το πιο πιθανό είναι και οι ίδιοι να αντιδράσουν σε μια τέτοια ρύθμιση που θα τους απομακρύνει από το λιμάνι που τώρα στριμώχνονται ελπίζοντας να καταφέρουν να κρυφτούν σε διερχόμενες νταλίκες.

Πιστεύω λοιπόν πως μόνο η Πολιτεία μπορεί να δώσει λύση στο ακανθώδες αυτό πρόβλημα. Μπορεί όμως; Ρωτώ γιατί η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει τελείως.

Να σημειώσω ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες το μόνο που θέλουν είναι να προωθηθούν προς την Ευρώπη. Κάτι που με τα μέτρα που έχει λάβει η Ιταλία είναι ανέφικτο. Και να κρυφτούν σε καράβι οι καραμπινιέροι απέναντι έχουν θερμοανιχνευτές και τους εντοπίζουν. Κι έπειτα τους στέλνουν πάλι πίσω στην Ελλάδα.

Η λύση λοιπόν του καταυλισμού θα πρόσφερε κάτι μόνο αν γινόταν μακριά και από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και από την ίδια τη Θεσπρωτία. Μόνο έτσι θα μπορούσαν (ίσως ) οι άνθρωποι αυτοί να πειστούν να γυρίσουν στις πατρίδες τους. Όσο τους αφήνουν να περιφέρονται εδώ πιάνονται κι αυτοί όντας τελείως απελπισμένοι από την ελάχιστη πιθανότητα να καταφέρουν να φτάσουν στην Ευρώπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΤΑΞΙΕΣ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΕΔΩ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ


Φθινόπωρο 2009: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Άνοιξη 2010: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ!

Φθινόπωρο 2010: ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!

Χειμώνας: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!